Tragedie pentru un bărbat din raionul Criuleni. A rămas fără CASĂ, din cauza fostei soții
Embed:
Tragedie pentru un bărbat din raionul Criuleni. A rămas fără CASĂ, din cauza fostei soții

Un bărbat din satul Boșcana, raionul Criuleni, afirmă că locuința i-ar fi fost incendiată de dușmanii fostei sale soții. Aceasta ar fi luat cu împrumut peste 12 milioane de lei de la zeci de persoane, apoi a dat bir cu fugiții. Femeia s-a mutat cu traiul în Chișinău, dar a refuzat să comenteze situație.

Făptașii ar fi pătruns in locuință pe acest geam din spatele casei. Proprietarul spune ca l-a lăsat întredeschis atunci când a plecat de acasa. Când a revenit, și-a găsit locuința cuprinsă de flăcări. 

"Odaia aceasta a fost incendiată, a fost aruncat aici ceva benzină, motorină. Se vede că nu a ars totul pentru că erau ferestrele închise, nu a fost oxigen și el a mocnit și s-a stins", a spus Victor Leșanu, proprietarul casei.

Victor Leșanu spune că nu era acasă când locuința a fost cuprinsă de flăcări.

"Eu am fost poftit la o nuntă, în jurul orei 5 am încuiat casa și am plecat. Fix la ora 21 m-au sunat și mi-au spus că arde casa. Am luat o mașină și am venit. Când am venit ieșea din toate ferestrele fum"

Bărbatul bănuiește că incendiul ar fi fost provocat de una dintre victimele fostei lui soții. Femeia a împrumutat bani de la mai multe persoane și nu i-a întors. Pe numele acesteia a fost deschis un dosar penal pentru escrocherie.

"Această cauză penală a fost pornită la 10 ianuarie 2018. În jur de 29 de părți vătămate, prejudiciul cauzat persoanelor vătămate depășește 12 milioane de lei la moment însă urmează să stabilim toate circumstanțele și să stabilim prejudiciul exact ", a menționat Ivan Rabeșco, procuror.

Mulți dintre cei care au avut de suferit sunt chiar sătenii femeii. Svelana Ciubotaru afirmă că i-a împrumutat 50 de mii de euro.

"Suna tot timpul și îmi spunea, hai ajutați-mă că matale îmi ești ca o mamă, matale pe mine mă ajuți, da matale mă știi pe mine că eu îs femeie serioasă, eu am cinci farmacii, eu am bani destui", a zis Svetlana Ciubotaru, victimă.

Rodica Leșanu administra o rețea de farmacii și își convingea victimele că le va întoarce datoriile din profitul obținut în urma vânzării medicamentelor.

"Mi-a apărut doamna Rodica și a început, tanti Maria te rog frumos niște bani îmi trebuiesc fac transferuri mari pentru bătrânii din sat și apoi mie îmi dă înapoi îndoit și adică vă rog ajutați satul și ajutați-mă și pe mine să fac bine pentru lume", a spus Maria Malai, victimă.

"Vin de la Moscova acasă cu ginerele, numa intru pe ogradă, ne așezăm la masă. Peste o oră apare în casă la mine, te rog în genunchi, știu că nu ai venit fără bani și eu aveam niște bani. Aveam trei mii și ceva de euro și ea mi-a spus să îi dau. Eu zic, nu. trei mii îți dau restu las și mie de mâncare", a zis Ion Malai, victimă.

"Îmi spunea să ai încredere, că iată toată lumea mă știe pe mine în sat, eu o știu că a lucrat în farmacie, știu că multe farmacii a avut și în Hrușova și în Coșernița și în Izbiște și în Bălți și am avut încredere", a declarat Victor Tricolici, victimă.

Aceasta este una dintre farmaciile pe care o administra Rodica Leșanu. Pe lângă comercializarea medicamentelor, aici erau prestate mai multe servicii, printre acestea proceduri de masaj, dar și servicii cosmetologice. Potrivit victimelor, de curând din clădire au fost evacuate toate bunurile, iar farmacia și-a sistat activitatea.

Potrivit oamenilor legii, o anchetă în acest caz ar putea fi pornită doar după ce pompierii vor stabili cauza producerii incendiului. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.