Traian Băsescu, SUSPECTAT că a colaborat cu serviciul de securitate din perioada lui Nicolae Ceaușescu
Embed:
Traian Băsescu, SUSPECTAT că a colaborat cu serviciul de securitate din perioada lui Nicolae Ceaușescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu este suspectat că a colaborat cu serviciul de securitate din perioada lui Nicolae Ceaușescu. Mai exact, el ar fi denunțat diverse persoane într-o manieră tipică poliției politice.

Descoperirea a fost făcută de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Experții au făcut verificarea pentru că Băsescu este pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare. Potrivit legii, controlul este obligatoriu pentru fiecare pretendent.

În urma descoperirii, Consiliul a sesizat Curtea de Apel București care trebuie să se pronunțe în acest caz.

Noile indicii confirmă faptul că Băsescu a fost recrutat și a acționat în beneficiul Securității încă din vremea în care era student la Institutul de Marină din Constanța. Datele arată că cel puțin una dintre note ar fi fost dată de Traian Băsescu în prima jumătate a anilor '70 și ar fi fost semnată cu numele conspirativ Petrov. Tot acolo au fost descoperite și o serie de alte documente din perioada 1988 - 1989, care au fost semnate cu Traian B.

Descoperirea este neașteptată în contextul în care până acum Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității i-a eliberat patru adeverințe lui Traian Băsescu potrivit cărora nu a colaborat cu Securitatea. Experții explică însă că arhiva este foarte mare, iar personalul nu este deloc numeros.

La scurt timp după publicarea acestor informații, fostul președinte al României a declarat că va merge în instanță să vadă dosarul care îl vizează și va avea o poziție publică pe acest subiect.

Băsescu este cap de listă din partea Partidului Mișcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.