Trei mașini, cu care se presupune că ar fi fost răpit fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, găsite de poliție
Embed:
Trei mașini, cu care se presupune că ar fi fost răpit fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus, găsite de poliție

Oamenii legii au depistat trei automobile, care au fost folosite în răpirea fostului magistrat ucrainean Mikola Ceaus. Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a menționat că
a fost stabilit și traseul de deplasare a infractorilor, dar și grupul de persoane implicate în răpirea cetățeanului ucrainean. Voicu a mai menționat că Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a inițiat o anchetă penală în acest caz.

Polițiștii și procurorii PCCOCS au stabilit un grup de cetățeni străini, care au intrat pe teritoriul țării noastre în data de 23 martie. Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat ieri că persoanele implicate în răpirea fostului magistrat au reușit să fugă în Ucraina. Până acum, oamenii legii au obținut mai multe probe relevante, inclusiv înregistrări video, înscrisuri și amprente digitale.


Deși nu se știe nimic despre soarta lui Mikola Ceaus, pe rețelele de socializare a fost publicată o fotografie în care fostul judecător ucrainean avea un ochi vânăt și o mână bandajată. Avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, ne-a spus că în fotografie apare clientul său, dar nu știe când anume a fost făcută poza. El a precizat că nu știe nimic despre starea clientului său.


Luni, la două zile după incident, șeful statului Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că este inadmisibil ce s-a întâmplat pe teritoriul Moldovei. Iar Serviciul de Informații și Securitate a infirmat cu vehemență informațiile din spațiul public privind implicarea în răpirea lui Ceaus. Fostul judecător ucrainean Mikola Ceaus, în vârstă de 54 de ani, a fost răpit sâmbătă din curtea unui bloc din sectorul Centru al Capitalei.

Acum patru ani, judecătorul Ceaus a ajuns ilegal în Republica Moldova după ce a părăsit Ucraina unde era acuzat de corupție. Potrivit legislației, autoritățile din Republica Moldova nu-l pot extrăda Ucrainei deoarece fostul judecător a solicitat azil politic în Moldova. În ultimii doi ani, Kievul a cerut de mai multe ori extrădarea lui Mikola Ceaus.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.