Trei partide unioniste au inițiat discuțiile pentru a participa împreună la alegerile parlamentare anticipate
Embed:
Trei partide unioniste au inițiat discuțiile pentru a participa împreună la alegerile parlamentare anticipate

Trei partide unioniste au inițiat discuții pentru participarea în bloc la alegerile parlamentare anticipate. După două ore de discuții, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Liberal și Uniunea Salvați Basarabia au anunțat că nu au stabilit un format, dar susțin ideea participării în comun la acest scrutin.

Partidele pro-Unire au fost chemate la discuții de către Alianța pentru Unirea Românilor. La invitație au răspuns doar două formațiuni.


"Este important să avem o voință colectivă, una creată în comun acord cu toții împreună, de asta, am să vă rog și pe dumneavoastră, și pe toți cei care sunt cointeresați să existe într-o formulă cât mai eficientă, să găsim o soluție de comun acord, nu doar una pe care o impun eu sau altcineva."

Președintele Uniunii Salvați Basarabia a menționat că cei care se declară unioniști trebuie să participe la scrutinul din vară într-un bloc sau pe pe o listă comună.


"Sper ca pentru toți să primeze, în primul rând, cauza națională, niște realități ale momentului și să nu primeze ștampile. Există unioniști în Republica Moldova care nu răspund apelurilor, care fac un soi de politică reflexivă, în nume propriu."


Liderul Liberalilor, Dorin Chirtoacă, spune că a propus înainte de alegerile prezidențiale că este nevoie de o listă comună a pro-europenilor și a unioniștilor care au susținut-o pe Maia Sandu. Partidul Acțiune și Solidaritate a respins această propunere, așa că PL a venit cu o altă idee, ca toți unioniștii să se regăsească pe o listă comună.

"Din păcate, se știe că sunt dintre acei care dezbină, care nu vor și pun mai presus propria persoană, propria preamărire, deja asta este cunoscut, nu mai trebuie demonstrat. Respectiv, în cadrul blocului Unirea, noi continuăm discuțiile pentru a vedea care este soluția și formula cea mai bună."


Anul trecut, pentru alegerile prezidențiale, cinci formațiuni politice au format Blocul Unirea și l-au înaintat pe Dorin Chirtoacă pentru funcția de șef al statului. Chirtoacă nu a ajuns în turul doi, iar Mișcarea Politică "Unirea" a susținut-o pe Maia Sandu în acel scrutin.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.