Trei troleibuze articulate noi, din cele cinci achiziționate din Belarus, au pornit la drum pe străzile orașului chiar de hramul Capitalei
Embed:
Trei troleibuze articulate noi, din cele cinci achiziționate din Belarus, au pornit la drum pe străzile orașului chiar de hramul Capitalei

Trei dintre cele cinci troleibuze articulate noi au fost puse astăzi pe linie. Primul vehicul a pornit în această după amiază de la parcul de troleibuze, din sectorul Botanica. Celelalte două troleibuze urmează să fie testate, iar de mâine vor transporta pasageri. Toate vehiculele vor circula pe linia 22 care începe din strada Alba Iulia, iar stația terminus este pe bulevardul Dacia.

Șeful Direcției relații publice al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, ne-a spus că vehiculele nu au putut ieși până acum pe linie din cauza denivelărilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Asfaltul a fost frezat și nu va mai prezenta un obstacol pentru transport, sisțin responsabilii.


”Pe parcursul nopții de ieri, serviciile municipale specializate au înlăturat aceste denivelări. Ele au fost practic 80 la sută înlăturate. Sunt unele porțiuni lângă bordură, care urmează și ele să fie înlăturate și nu va fi problemă pentru circulație”.


Troleibuzele articulate au fost cumpărate din Belarus, iar prețul unuia este de 315 mii de euro. Acestea sunt dotate cu aparat de aer condiționat, camere video și rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.