Troleibuzul cu numărul 36, care face legătura dintre Chișinău și Ialoveni a început să circule. Acestea vor circula la un interval de 30 de minute
Embed:
Troleibuzul cu numărul 36, care face legătura dintre Chișinău și Ialoveni a început să circule. Acestea vor circula la un interval de 30 de minute

Primele trei troleibuze de pe linia 36, care face legătura dintre orașul Ialoveni și Capitală, au fost puse astăzi în circulație. Localnicii sunt bucuroși că nu vor mai fi nevoiți să se înghesuie în maxi-taxi-urile arhipline pentru a ajunge la Chișinău.

Prețul unei călătorii este de patru lei, dar timp de o zi pasagerii au putut călători gratuit.

Unii locuitori ai orașului Ialoveni spun că anterior se întâmpla frecvent să întârzie la muncă din cauza transportului aglomerat. 

Călătoriile doar în raza orașului Chișinău sau a orașului Ialoveni vor costa doi lei, iar din Ialoveni spre Capitală și invers prețul va fi de patru lei. Au fost pregătite două tipuri de tichete, care vor fi împărțite călătorilor în funcție de destinația aleasă.

Autoritățile locale spun că s-au făcut eforturi mari a înființa acestă linie de troleibuz. 

"Noi avem niște rutiere depășite, niște rutiere cu găuri în ele. Acele scaune legate cu sârmă. Am fost nevoiți să intervenim. 4 ani tot am bătut și am bătut", a afirmat primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu.

Troleibuzele de pe linia 36 vor circula zilnic, începând cu ora cinci și jumătate până la ora 23, la un interval de aproximativ 30 de minute, iar în orele de vârf decalajul va fi de 15 minute.

"În dependență de rezultatele monitorizării vom stabili exact dacă va fi necesar de majorat numărul de troleibuze pe această line", a precizat șeful interimar al Direcției de Transport, Vitalie Butucel.

Troleibuzele vor porni de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și vor circula pe străzile Vasile Alecsandri și șoseaua Hâncești din Capitală. La retur, acestea se vor deplasa pe șoseaua Hâncești, străzile Miorița, Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.