Ucraina, lovită de un val de frig și ninosori: Școlile au fost închise
Embed:
Ucraina, lovită de un val de frig și ninosori: Școlile au fost închise

Ninsoarea și frigul au pus stăpânire pe Ucraina. În regiunile Harkov și Dnipropetrovsk, școlile au fost închise, din cauza schimbării bruște a vremii. Meteorologii spun că fenomenul este straniu pentru această perioadă și, cel mai probabil, temperaturile vor bate un nou record. 

De dimineață în Ucraina ninge ca în mijlocul iernii. Mercurul  termometrelor a coborât până la minus trei grade, iar stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri opt centimetri. Autoritățile au reconectat spitalele la căldură și i-au îndemnat pe șoferi să fie mai precauți. 

Potrivit meteorologilor vremea se va îmbunătăți de sâmbătă. 

"Astfel de cicloane se formează iarna sau în martie. Minime de minus două grade s-au înregistrat în luna aprilie a anului 2009. Conform prognozelor noastre, acest record va fi bătut", a declarat un meteorolog.

Și românii au parte de vreme rea. În Carpații Meridionali și Orientali se anunță ninsori puternice și rafale de până la 90 de kilometri pe oră. Iar în județul Gorj a fost emis Cod Galben și Portocaliu de ninsoare și vânt. Autoritățile au mobilizat două mii de pompieri, în caz de situații excepționale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.