Ultimele pregătiri! Oamenii au făcut cumpărături în ajun de Paște
Embed:
Ultimele pregătiri! Oamenii au făcut cumpărături în ajun de Paște

Magazinele și piețele din Capitală au devenit astăzi adevărate furnicare. Moldovenii au făcut astăzi ultimele cumpărături înainte de Paște. Și gospodinele de la sate au scos ultimii cozonaci din cuptoare și au pregătit coșul care va fi sfințit în noaptea Învierii.

Aglomerație mare la piețele din Capitală. Cele mai mari cozi s-au format la tarabele cu legume.

Și ouăle proaspete, dar și carnea, au fost la mare căutare.  

Pregătirile de Paște au fost pe ultima sută de metri și în gospodăriile din sate. Tatiana Chiveri, din Băhrinești, Florești, spune că  prepară, în fiecare an, de una singură toate bucatele.

"Iepure am să coc în rolă. Vinugret, seleodcă. Azi până seara facem toate bucatele", a zis locuitoarea satului Băhrinești, raionul Florești, Tatiana Chiveri.

De pe masa de sărbătoare nu va lipsi nici tradiționala friptură de miel.

"Îl pun în ceaun la un litru de vin trebuie două kilograme de carne. Ceapă și mirodenii chiperi, mirositoare ceva", a zis locuitoarea satului Băhrinești, raionul Florești, Tatiana Chiveri.

După ce termină treburile în bucătărie, gospodina pregătește coșul pe care il va lua la biserică în noaptea Învierii.

"Punem păscuța. Punem câteva ouă. La fiecare câte unul. Punem o bucățică de caș de oi și o găinușă", a afirmat locuitoarea satului Băhrinești, raionul Florești, Tatiana Chiveri.

Aproape de miezul nopții, creștinii ortodocși vor merge la biserică, unde vor asista la slujba de Înviere, iar spre dimineață vor gusta din bucatele sfințite.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.