Un bărbat din Nisporeni, CONDAMNAT la șase ani de pușcărie după ce și-a snopit în bătaie concubina
Embed:
Un bărbat din Nisporeni, CONDAMNAT la șase ani de pușcărie după ce și-a snopit în bătaie concubina

Un locuitor al raionului Nisporeni a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru violență domestică. În aprilie 2018 bărbatul și-a bătut crunt concubina, care a ajuns la spital cu traumatisme.

Polițiștii spun că agresorii ajung rar pe banca acuzaților, pentru că, de regulă, victimele preferă să ascundă actele de violență în familie. 

Bărbatul avea 31 de ani când și-a agresat violent concubina. El a trezit-o dimineața devreme și a început să o bată cu pumnii și picioarele. Victima și-a pierdut cunoștința. Alarmați, vecinii au sunt la 112  salvând femeia de la moarte.

Agresorului i-a fost interzis să se apropie de femeie și copii. Judecătoria raionului Ungheni l-a condamnat la șase ani și cinci luni de închisoare. Decizia judecătoriei poate fi atacată în instanța superioară. 

"Motivul comiterei infractiunei ca si in cele mai dese cazuri este consumul abizuv de alcool. Persoanele vizate sunt din categoria celor socialmente vulnerabile. Nu au post permanent de lucru, nu au loc permanent de trai, locuiesc in chirie in orasul Nisporeni", a menționat procurorul Procuraturii raionului Nisporeni, Gheorghe Caragea.

În 2018 au fost înregistrate peste 2.600 de cazuri de violență în familie. Oamenii legii recomandă să raportăm imediat orice caz de agresiune.

Într-un termen de zece zile victima are posibilitatea să se adreseze în instanță.

Victimile violenței domestice pot telefona și la linia fierbinte a centrului la Strada. O consultație gratuită poate fi obținută și la Casa Mărioarei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.