Un bărbat din raionul Nisporeni, UCIS cu sânge rece de un băiat de doar 12 ani
Embed:
Un bărbat din raionul Nisporeni, UCIS cu sânge rece de un băiat de doar 12 ani

Caz cutremurător în localitatea Bursuc din raionul Nisporeni. Un băiat de doar 12 ani a ucis cu sânge rece un bărbat de 59 de ani. Potrivit poliției, crima s-a produs acum două zile, iar făptașul a recunoscut că a lovit victima cu o rangă metalică în cap. El le-a spus polițiștilor că a recurs la gestul extrem din cauza unei neînțelegeri mai vechi.

Bărbatul a fost găsit în stradă, fără suflare, de către un vecin care a alertat poliția. Inițial, medicul legist a declarat că motivul decesului ar fi un accident de mașină, iar ulterior s-a constatat că bărbatul a fost omorât cu premeditare de către un băiat de 12 ani, care și-a recunoscut vina.

Părinții minorului sunt plecați peste hotare. Acum el se află în grija fratelui mai mare. Acesta este îngrozit de cele întâmplate.

"Pentru mine a fost un șoc. Eu am aflat foarte târziu despre chestia asta. Noi nu ne-am așteptat la sta pentru că el e un copil foarte liniștit, de obicei. Eu aveam grijă de el, nu prea îi permiteam să iasă în drum", a spus fratele bănuitului, Dumitru Fugaru.

Tânărul spune că fratele său ar fi fost anterior amenințat de către victimă.

"Poate a și aruncat, l-ar fi lovit cu ceva, da, căci s-a găsit că l-a lovit cu un obiect, dar nu în starea aia până la omucidere. Îl cunosc pe fratele meu, nu i-am oferit o educație proastă", a afirmat fratele bănuitului, Dumitru Fugaru.

Vecinii, la rândul lor, susțin că bărbatul care a fost ucis l-ar fi umilit în repetate rânduri pe minor.

Asistentul social din localitate afirmă că îi vizita deseori pe cei doi frați, dar nu s-a gândit niciodată că cel mic ar putea recurge la un astfel de gest.

"Era un băiat energic, ascultător, ajuta pe cineva când avea nevoie, adică un bătrân ceva dacă avea nevoie ajuta. Fratele lui avea grijă de dânsul, îi cumpăra de mâncare, avea grijă de el. Se ducea la școală. Era curat, îmbrăcat, alimentat", a precizat asistentul social Vasilița Șarpe.

Directorul școlii susține că băiatul suferă de o boală care îi afectează sistemul nervos. Din această cauză, elevul în clasa a VI-a învăța după o curiculă specială. Profesorii au rămas șocați când au aflat că acesta este bănuit de omor.

"Se comporta normal, nu am avut incidente, nu am avut probleme. Ultimul timp am observat că dacă era agresat, era și el agresiv, lovea colegii, băieții cu picioarele, cu mâinile, dar în scurt timp, el își cerea scuze și totul revenea la normal", a menționat directorul școlii Profirie Petru.

Minorul a fost audiat de polițiști, iar în cadrul discuțiilor el le-a spus oamenilor legii că l-a ucis pe bărbat din cauza unei neînțelegeri mai vechi.

"Așteptăm și un raport al psihologilor ca să ne dea anumite detalii, dar preventiv , el așa a explicat faptul că sunt vecini și bărbatul, adică victima era în stare de ebrietate și îl amenința cu răfuială fizică pe acest minor", a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat. Băiatul urmează să fie plasat într-un centru educativ special.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.