Un bărbat din Scăieni s-a înecat, după ce a fost luat de puhoaiele de apă
Embed:
Un bărbat din Scăieni s-a înecat, după ce a fost luat de puhoaiele de apă

Sfârșit cumplit pentru un bărbat în vârstă de 54 de ani din localitatea Scăieni, raionul Dondușeni. El s-a înecat după ce a fost luat de un puhoi de apă în timpul unei ploi torențiale.

Potrivit poliției, bărbatul se întorcea cu vacile de la păscut și se afla pe un pod în momentul în care a fost luat de viitură.

Tragedia s-a produs ieri după prânz, iar bărbatul era însoțit de doi consăteni, când a fost luat de ape.

"Vacile au trecut, noi ne-am dus și am trecut în partea ceea. El a căzut în apă, în partea cealaltă, eu l-am scos și l-am ridicat. Pe urmă am ajuns la pod și eu am trecut. Un vecin s-a întors și a zis, iată Vasile nu-i. Iată așa eram în apă și eu când m-am uitat, numai geanta i-am văzut cum se ducea cu apa", a zis martorul Victor Rotaru.

Celălalt bărbat a încercat să-l scoată din apă, dar fără succes.

"Omul cela a alergat tipa să îl scape, dar unde să îl scape. Omul poate fi scăpat dacă te duci înaintea lui și îl poți prinde, dar el se ducea cu apa. Era imposibil", a afirmat martorul Victor Rotaru.

Oamenii legii afirmă că bărbatul a fost dus de puhoaie pe o distanță de aproape o sută de metri. Corpul neînsuflețit a fost recuperat de salvatori din râul Răut.

"La fosta fermă de lapte din sat este un podeț, pe unde curgea un șuvoi puternic de apă. Erau trei persoane, două au trecut, a rămas doar el. Ei când s-au întors au văzut că el a alunecat, a căzut cu fața-n jos în șuvoiul de apă și apa l-a luat", a spus primarul satului Scăieni, Lucian Racu.

Localnicii sunt șocați de cele întâmplate și vorbesc despre victimă doar în cuvinte de laudă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.