Un deputat din opoziție în acuză pe Igor Dodon de comiterea a 13 ilegalități pe timpul când era ministru al Economiei
Embed:
Un deputat din opoziție în acuză pe Igor Dodon de comiterea a 13 ilegalități pe timpul când era ministru al Economiei

Președintele Igor Dodon ar fi pus umărul la privatizarea mai multor bunuri ale statului în perioada când ocupa funcția de ministru al Economiei. Acuzațiile vin din partea vicepreședintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi. La exact 14 ani de când șeful statului a fost numit în funcția de ministru, Popșoi a organizat o conferință de presă în fața Președinției și a enumerat 13 acțiuni ale lui Dodon care ar fi fost comise ilegal. Președinția a respins toate acuzațiile.

"Astăzi este o frumoasă aniversare. Nu știu cum dumnealui nu sărbătorește."


Potrivit lui Mihai Popșoi, între 2006 și 2009, Igor Dodon, fiind în funcția de ministru al Economiei, ar fi acționat în interes personal și i-ar fi facilitat pe unii afaceriști.


"Anume Igor Dodon, în perioada când era ministru, ar fi instituit un monopol la importul de carne prin aprobarea regulamentului cu privire la autorizațiile pentru importul produselor din carne. În baza cărora o comisie specială pe care o conducea putea elibera autorizații cui doreau ei."

Totodată, Mihai Popșoi a declarat că Igor Dodon ar fi impus monopol și pe piața metalelor, prin promovarea unor prevederi legislative din fotoliul de ministru al Economiei. Vicepreședintele PAS mai spune că președintele se face responsabil de privatizarea unor școli, grădinițe, spitale, dar și alte bunuri ale statului precum "Hotelul Național", restaurantul "La izvor" sau complex comercial agricol „Grădina Moldovei”.


"În toți acești ani s-a furat ca în codru. Doar în aceste 13 cazuri e vorba de sute și sute de milioane de lei, care nu au ajuns la școli, la spitale, nu au ajuns la pensii."


Am solicitat un comentariu din partea instituției prezidențiale. Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, ne-a declarat că, acum un an, deputatul Mihai Popșoi era foarte mulțumit de ideea de a participa la guvernare împreună cu socialiștii și cu președintele Igor Dodon.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.