Un militar rus a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău
Embed:
Un militar rus a fost reținut pe Aeroportul din Chișinău

Un militar rus a fost reținut, astăzi, pe Aeroportul din Chișinău, deoarece ar prezenta "pericol pentru securitatea națională". Acesta a vizitat regiunea transnistreană și urma să se întoarcă acasă. Bărbatul a primit interdicție de a intra pe teritoriul țării noastre în următorii 15 ani. Decizia a fost luată de Poliția de Frontieră, la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a declarat că militarul rus a fost expulzat, deoarece ar prezenta "pericol pentru securitatea națională". Pe 7 octombrie, colonelul în rezervă Radislav Sabirov, originar din Tatarstan, a fost decorat de administrația de la Tiraspol.

Radislav Sabirov a luptat de partea separatiștilor transnistreni în conflictul armat din 1992. Postul public de televiziune din stânga Nistrului a realizat un reportaj cu acesta, în care militarul este prezentat drept erou.

Într-un interviu, acesta afirmă că a revenit în regiune, după 24 de ani, pentru a participa la festivitățile dedicate Zilei orașului Tighina. În timp ce discută cu jurnaliștii, colonelul rus stă pe fundalul unei mașini blindate, cu care ar fi participat la luptele de la Nistru.

"Prima luptă la care am participat s-a dat în preajma cetății Tighina. Împușcam în direcția gării. Dușmanul era la o distanță de aproximativ 200 de metri. Noi ne aflam în mașina blindată", a spus colonelul rus în rezervă, Radislav Sabirov.

Autorul reportajului susține că, în 1992, Sabirov instruia militarii care efectuau misiuni de cercetare. De asemenea, el ar fi participat la operațiuni speciale.

"Împreună cu militarii transnistreni, luam cu asalt depozitele Ministerului de Interne al Moldovei", a zis colonelul rus în rezervă, Radislav Sabirov.

Pe site-ul șefului administrației separatiste se spune că Sabirov a venit la Tiraspol la invitația lui Evghenii Șevciuk, în calitate de oaspete special. Și asta deoarece, în 1992, ar fi apărat regiunea transnistreană de așa-zisa agresiune din partea Moldovei.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.