Un nou sondaj: Ce partide ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate
Embed:
Un nou sondaj: Ce partide ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate

Niciun partid care va accede în viitorul Parlament nu va putea obține majoritatea și va trebui să facă coaliție cu alte formațiuni.
Cel puțin asta arată datele sondajului Vox Populi, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.
Studiul arată că în viitorul Legislativ ar accede două partide și un bloc electoral.

Potrivit studiului, aproape 80 la sută dintre respondenți știu deja pentru cine își vor da votul, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Astfel, 36,5 la sută au spus că vor vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate. Urmează Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care ar acumula 36,1 procente, iar Partidul ȘOR ar fi votat de 7,3 la sută dintre alegătorii deciși.

Tot acești trei concurenți electorali ar accede în Parlament dacă vorbim despre numărul total de alegători. Sondajul arată că 29, 1 la sută ar vota pentru PAS, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar acumula 28,8 procente, iar Partidul ȘOR este susținut de 5,8 la sută din totalul persoanelor chestionate.

Studiul mai arată că Blocul electoral „Renato Usatîi” ar obține 3, 8 procente din sufragii, ceea nu este suficient pentru a trece pragul electoral de 7 la sută. Un număr insuficient de voturi ar acumula și Partidul Platforma "DA'' , dar și Partidul Democrat din Moldova. Iar formațiunile unioniste, Partidul Unității Naționale și Alianța Pentru Unirea Românilor ar obține câte aproximativ un procent din sufragii.
Puțin peste 11 la sută dintre cei chestionați în sondaj declară că nu știu pentru cine vor vota la alegerile parlamentare anticipate, iar aproape nouă procente spun că nu vor participa la vot.

Studiul a fost publicat cu înștiințarea Comisiei Electorale Centrale și a fost realizat în perioada 24 mai - cinci iunie, prin metoda chestionării la domiciliu. Acesta are un eșantion de 1179 de persoane din 83 de localități, iar marja de eroare este de plus-minus trei la sută.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.