Un roi de viespi gigante terorizează locuitorii unei străzi din sectorul Ciocana. Oamenii ies la plimbare doar noaptea
Embed:
Un roi de viespi gigante terorizează locuitorii unei străzi din sectorul Ciocana. Oamenii ies la plimbare doar noaptea

Un roi de insecte gigantice dă mari bătăi de cap locuitorilor din strada Călătorilor, sectorul Ciocana al Capitalei. Oamenii se plâng că viespile sunt mari, agresive și foarte periculoase. Aceștia au încercat diferite soluții pentru a scăpa de insecte, dar fără succes.

Vera Oleinic spune că a ajuns la limita puterilor și nu mai poate continua lupta cu viespile care apar odată cu vremea caldă. Femeii îi este frică să iasă din casă.


"E imposibil să stăm în curte, dacă fluturăm din mâini ca să le alungăm, ele zboară direct spre noi. Când ne-am informat de pe internet am aflat că sunt viespi care ucid, ele omoară viespile și albinele. Eu le găsesc în grădina mea moarte."

Mai mult, de frica insectelor femeia și-a dus fiica la bunici.


"Fata era sâmbăta trecută în curte și pe lângă ea a zburat și a atins-o și ea a fugit repede în casă. Sunt atât de agresive că dacă omori una, am citit că altele zece sunt peste capul tău. E strașnic."

Oamenii din zonă spun că ies afară doar noaptea, când dispar insectele.

"Este un roi de albine mari cât pumnul și dacă vine la om veninul cela îl omoară. Mă tem că dacă mă atacă eu ce să mă apăr."


Oamenii de știință afirmă că insectele sunt foarte rare și sunt înscrise în Cartea Roșie, iar cei care le omoară ar putea primi amenzi.


"Este o specie parazitară "Scolia". Nu au nimic cu omul și restul animalelor numai caută larve de cărăbuș. Poate să fie chiar și amendă pentru distrugerea acestei specii."


Scolia este o specie de viespi gigantice care preferă teritoriile deschise și însorite. Acestea se înmulțesc semnificativ o dată la unsprezece ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.