Un sfert din lucrările de construcție a complexului sportiv Arena-Chișinău, efectuate
Embed:
Un sfert din lucrările de construcție a complexului sportiv Arena-Chișinău, efectuate

Un sfert din totalul lucrărilor de construcție a complexului sportiv ultramodern Arena Chișinău au fost deja realizate efectuate, în conformitate cu planul stabilit. Astfel, sala polivalentă multifuncțională își va deschide ușile de hramul orașului Chișinău, pe 14 octombrie, așa cum a fost promis.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mers, astăzi, pe șantier pentru a vedea cum decurg lucrările. 

"Sunt efectuați pereții de sprijin pentru zona parcării, unde urmează să fie parcate circă o mie de automobile. Acum sunt efectuate lucrări pentru poziționarea cablului pentru iluminarea parcării. În viitorul apropiat vor fi efectuate lucrările de terasament", a afirmat șeful de șantier, Vitalie Vieru.

Complexul multifuncțional, care este construit pe o suprafață de 10 hectare, va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și inițiatorul acestui proiect, spune că mai multe federații de sport s-au arătat deja interesate de organizarea evenimentelor pe Arena Chișinău.

"Ne propunem ca începând cu ziua deschiderii deja să fie planificate evenimente. Am primit solicitări din partea mai multor federații - Federația de Fotbal, Federația de Lupte Libere, Federația de Atletism, Tenis - toate vor să înceapă anumite evenimente, campionate regionale, campionate balcanice sau campionate europene chiar", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Pe șantier lucrează peste 200 de oameni. Ministrul degrevat al Economiei, Chiril Gaburici, a menționat că odată cu deschiderea complexului multifuncțional vor fi create numeroase locuri de muncă.

"Și acum avem peste 200 de oameni angajați care muncesc aici zi de zi. Dar pe viitor se planifică un număr de oameni care vor lucra permanent. Să avem evenimente sportive, evenimente culturale și vrem să ne implicăm în evenimente regionale, gen expoziții și alte", a precizat ministrul degrevat al Economiei, Chiril Gaburici.

Andrian Candu și Chiril Gaburici au mai vorbit și despre alte privilegii de care se vor putea bucura oamenii după inaugurarea Arenei Chișinău.

"Să fie introdusă educația fizică, partea "înot" și statul să facă niște abonamente limitate din bugetul statului pentru care Arena va primi banii. În baza unei logistici bine programate, școala X va avea educație fizică la ora cutare", a mai adăugat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit proiectului, complexul Arena Chișinău va dispune de o sală polivalentă, un bazin olimpic, un Aqua Park, un Club de tenis, o piscină de vară, care se va transforma iarna în patinoar, și de o parcare modernă. Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza unui parteneriat public-privat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.