Una după alta, terasele înșirate abuziv pe trotuarele din sectorul Ciocana al Capitalei au început să fie demontate
Embed:
Una după alta, terasele înșirate abuziv pe trotuarele din sectorul Ciocana al Capitalei au început să fie demontate

Gând rău teraselor ilegale din sectorul Ciocana al Capitalei. De ieri și până astăzi, muncitorii Primăriei au reușit să demoleze și să evacueze două construcții, iar cea de-a treia va fi demontată mâine. Astfel, autoritățile vor să lărgească trotuarele, pe care sunt amplasate aceste spații, și să amenajeze zona pentru trecători.

Potrivit pretorului sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, cele trei terase de pe bulevardul Mircea cel Bătrân aveau
actele de activitate expirate, iar Primăria a refuzat să le prelungească. Una dintre construcțiile demolate nu activa de mai bine de doi ani și servea drept adăpost pentru oamenii străzii.

”Aici era pur și simplu un loc insalubru și un adăpost pentru boschetari. Copiii veneau de la școală, erau speriați. Cetățenii nu puteau să treacă, pentru că erau persoane neadecvate care stăteau aici, ori ereu în stare de ebrietate, ori... Și era o gălăgie.”

Mai mult ca atât, autoritățile susțin că terasele au fost construite ilegal pe terenul care aparține municipalității, iar agenții economici nu achitau impozitele. Anterior, proprietarii au cerut permisiunea să demoleze chiar ei construcțiile. Deși Pretura Ciocana le-a oferit în acest scop un termen de zece zile, ei nu s-au ținut de cuvânt. În timpul filmărilor, proprietarul celei de-a treia terase a venit cu o echipă de muncitori să demonteze construcția. Acesta susține că, de fapt, a fost anunțat abia marți că trebuie să o demoleze.

”M-au anunțat și am venit să demolez totul. Să-mi fi spus acum zece zile, aș fi demolat-o, dar mi-au zis abia ieri. Eu nu sunt împotrivă.”

Pretorul Sinilga Școlnic afirmă că responsabilii vor verifica toate terasele din sectorul Ciocana, iar cele care au actele expirate, vor fi demolate și evacuate.
Totodată, pe pagina de Facebook a primarului Capitalei au fost publicate, astăzi, mai multe imagini de la demontarea câtorva gerete de pe strada Tighina, din apropierea Pieței Centrale. Ion Ceban a scris că aceiași soartă o vor avea alte 12 construcții fără acte permisive. Potrivit edilului, până acum au fost evacuate 19 gherete ilegale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.