Unul da, altul ba. Igor Dodon și Vladimir Voronin au viziuni diferite despre fuziunea partidelor pe care le conduc
Embed:
Unul da, altul ba. Igor Dodon și Vladimir Voronin au viziuni diferite despre fuziunea partidelor pe care le conduc

Unul da, iar altul ba.
Igor Dodon și Vladimir Voronin au viziuni diferite despre fuziunea partidelor pe care le conduc.
În timp ce liderul PSRM spune că își dorește acest lucru, iar subiectul a fost discutat de mai multe ori cu reprezentanții comuniștilor, Voronin declară că nu au fost asemenea discuții.
Mai mult, liderul comuniștilor îi propune lui Igor Dodon să revină în PCRM dacă își dorește.


”Pot să vă spun că am discutat cu Vladimir Nicolaevici Voronin de câteva ori, cel puțin eu personal, dar fără a lua o decizie.”

”El n-a discutat cu mine acest lucru. Acest lucru se discută mai mult în structurile Partidului Socialiștilor. Noi deocamdată nu suntem pregătiți pentru niciun fel de fuzionare. 07:32 Noi am fost și rămânem Partidul Comuniștilor. Am mers la aceste alegeri cu socialiștii nu împreună, dar alături.”

”Părerea mea personală este că partidele de centru-stânga trebuie să se consolideze împreună, iar pasul care l-am făcut cu unificarea blocului este un pas bun. Trebuie să vedem dacă putem face următorul pas, fuziunea.”

”În statutul Partidului Comuniștilor există normă, dacă cineva din foștii membri a fost exclus din partid, sau a plecat singur ori alte motive, după 3 ani de zile poate reveni înapoi. Dodon demult a plecat din partid, las să scrie cerere și noi o vom precăuta.”

Vladimir Voronin ne-a spus că în data de 7 noiembrie va avea loc Congresul PCRM și atunci le va cere membrilor acestuia să-i permită să nu mai candideze la funcția de președinte pentru că vrea să se retragă de la cârma formațiunii. Tot în toamnă va avea loc și congresul PSRM. Igor Dodon afirmă că, cel mai probabil, subiectul fuziunii nu va fi pus pe ordinea de zi. La alegerile parlamentare, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a acumulat 27,17% din voturi. Cele două formațiuni au decis să rămână unite și după scrutin și au format o singură fracțiune în Legislativ, cu 32 de deputați.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.