Unul dintre candidații selectați la funcția de Avocat al Poporului a reprezentat-o în instanță pe Maia Sandu
Embed:
Unul dintre candidații selectați la funcția de Avocat al Poporului a reprezentat-o în instanță pe Maia Sandu

Avocatul Natalia Moloșag, care a reprezentat-o pe Maia Sandu într-un litigiu cu Igor Dodon a devenit unul dintre cei doi candidați la funcția de Avocat al Poporului.
Atât Moloșag, cât și cel de-al doilea candidat, Andrei Prighidin, au fost selectați de Comisia juridică a Parlamentului, în urma unui interviu realizat cu nouă pretendenți.
Cei doi candidați pentru funcția de ombudsman vor fi înaintați mâine Parlamentului, care va lua decizia finală.

Pentru a fi numiți în funcția de Avocat al Poporului, Natalia Moloșag și Andrei Brighidin, trebuie să obțină votul majorității deputaților. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se va organiza un concurs repetat.
Anterior, avocatul Natalia Moloșag a reprezentat-o pe Maia Sandu în instanță când a cerut sancționarea lui Igor Dodon pentru că nu ar fi declarat cheltuielile pentru distribuirea ziarelor electorale în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020. Întrebată în ce măsură a influențat acest lucru decizia Comisiei Juridice, președintele acesteia, Olesea Stamate ne-a declarat că fiecărui candidat i-au fost adresate aceleași întrebări și că cei care au obținut rezultate mai bune, au trecut în următoarea etapă a concursului.


"Candidații au fost evaluați în baza capacităților lor profesionale și în funcție de faptul cum s-au prezentat la interviu. - Dumneavoastră cunoșteați că a fost sau și mai este avocatul doamnei Sandu? - Eu nu sunt la curent dacă mai este. Din câte cunosc, a reprezentat-o pe Maia Sandu într-un anumit litigiu. Acest aspect nu ne interesează, avocații își fac meseria de avocați."


Avocatul Poporului este numit pentru un mandat de șapte ani. Funcția a devenit vacantă după ce Mihai Cotorobai s-a stins din viață în data de 6 ianuarie, fiind răpus de noul coronavirus. La decizia Parlamentului, interimatul funcției de Ombudsman a fost exercitat de Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului. Bănărescu de asemenea a candidat pentru funcția de Ombudsman. Azi dimineață, în cadrul unui briefing, socialistului Vasile Bolea a reclamat nereguli la desfășurarea concursului. El susținea că acesta este mimat și trucat pentru că se știe deja că îl va câștiga Maia Bănărescu.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.