Unul iese, altul intră! Și adjunctul lui Stoianoglo, Ruslan Popov, va sta 30 de zile în arest la domiciliu
Embed:
Unul iese, altul intră! Și adjunctul lui Stoianoglo, Ruslan Popov, va sta 30 de zile în arest la domiciliu

Șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, reținut sâmbătă pentru îmbogățire ilicită, va sta 30 de zile în arest la domiciliu. Este decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana.

Procurorii au solicitat pentru Ruslan Popov 30 de zile de arest în izolator, fără a explica presei necesitatea unei astfel de măsuri, însă magistrații de la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana au acceptat parțial demersul. Ruslan Popov declară că este nevinovat și că va contesta decizia instanței.
Pe de altă parte, procurorul de caz, Nadeja Busuioc susține că sunt suficiente probe ce demonstrează vinovăția lui Popov privind îmbogățirea ilicită și precizează că constatările Autorității Naționale de Integritate nu au fost întocmite corect.
Anterior în presă au apărut mai multe articole despre presupusele afaceri ale lui Popov pe care acesta le-a calificat drept denigratoare. De notat că Ruslan Popov a fost reținut la câteva zile după reținerea șefului său Alexandr Stoianoglo. Popov a fost cel care a prezentat public obiecțiiile lui Stoianoglo privind interesul personal al unor membri CSP privind anchetarea sa.

Consider că la mijloc sunt, au coincis interesele mai multor grupări de interese atât criminale cât și politice, care au decis pentru a nu avea anumite probleme care rezultă din investigațiile pendente la Procuratura să se debaraseze atât de Stoiangolo cât și de Popov.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.