Usatîi îl atacă pe Cavcaliuc: Liderul PACE are un apartament de lux la București, pe care nu l-a declarat
Embed:
Usatîi îl atacă pe Cavcaliuc: Liderul PACE are un apartament de lux la București, pe care nu l-a declarat

Ping-pong de acuzații între Renato Usatîi și Gheorghe Cavcaliuc.
Potrivit lui Usatîi, liderul formațiunii PACE și-a cumpărat un apartament luxos în România, pe care nu l-a indicat în declarația de avere depusă la Comisia Electorală Centrală. În plus, Cavcaliuc e acuzat că ar coopera cu serviciile speciale rusești pentru a-l răpi pe Usatîi și a-l preda autorităților de la Moscova.
Gheorghe Cavcaliuc, la rândul său, nu neagă proprietatea de la București, dar spune că i-a întins o capcană lui Usatîi, pentru a argumenta că acesta colaborează cu serviciile secrete românești.

Renato Usatîi a declarat că este dubioasă proveniența banilor din care Gheorghe Cavcaliuc și-a cumpărat apartament la București.

"El a tăinuit acest bun și nu l-a indicat în declarație, este un apartament de lux. Am cerut Procuraturii Generale să verifice cum au ajuns banii în România pentru a procura acest bun și proveniența banilor. Să fie făcută comisia rogatorie în România care sunt sigur va confirma nu doar că Cavcaliuc este proprietar, dar și faptul că are viza de reședință acolo cu pașaportul lui românesc".

Gheorghe Cavcaliuc recunoaște că are în România imobil și viză de reședință , dar spune că nu l-a indicat în declarația de avere pentru a deconspira legăturile lui Renato Usatîi cu serviciile secrete din România.

"Tot acest lucru l-am făcut conștient, nu am indicat acolo apartamentul din București sau alt imobil sau contul bancar legal pe care le dețin acolo pentru că am pregătit o capcană. I-am transmis informația prin oamenii săi de încredere, dând-ui o momeală și el a înghițit-o".

Încă o acuzație gravă a lui Usatîi este că este pusă la cale răpirea sa, organizată de Cavcaliuc, la comanda serviciilor rusești.

"Acum Cavcaliuc discută cu reprezentanții unor servicii din Federația Rusă că are experiență că o să ajute să îl răpească pe Usatîi, să îl distrugă să îi bage armanent. Nu încerca să mă speriați, nu încerca să îmi spui tu că inevitabilul se va întâmpla".

Cavcaliuc îi reproșează lui Usatîi că ar face parte dintr-o organizație criminală, care urmărește judecători, deputați și funcționari de stat.

"Acest personaj a construit un serviciu de filaj ilegal. Au urmărit mai mulți demnitari de stat din Republica Moldova".

În replică, Renato Usatîi a declarat pentru postul nostru de televiziune că Gheorghe Cavcaliuc nu realizează ce spune, deoarece dacă cineva ar fi urmărit persoane importante în stat și nimeni nu a fost reținut pentru aceasta, atunci conducătorii instituțiilor responsabile ar trebui să își dea demisia.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.