Usatîi: ”Stoianoglo voia să dezvăluie numele unor lideri PAS implicați în acte de corupție”
Embed:
Usatîi: ”Stoianoglo voia să dezvăluie numele unor lideri PAS implicați în acte de corupție”

Reținerea lui Alexandr Stoianoglo este o făcătură a actualei guvernări, pentru că procurorul general suspendat voia să dezvăluie numele unor lideri PAS implicați în acte de corupție.
Este declarația lui Renato Usatîi care a precizat că s-a dorit umilirea lui Stoianoglo, inclusiv prin decizia de a-l plasa în izolatorul Direcției de Poliție a Municipiului Chișinău, dar nu în cel de la CNA.
Usatîi spune că Maia Sandu ar fi fost informată referitor la toate acțiunile întreprinse în cazul lui Stoianoglo.
Purtătorul de cuvânt al Maiei Sandu, Sorina Ștefârță, și cel al PAS, Aurica Jardan, au spus că nu comentează acuzațiile lui Usatîi.


"Am înțeles că el ceva vroia să publice. Repet, trebuie să verific această informație importantă, dar eu am înțeles că el vroia să arate cum câțiva oameni buni cum pentru un kuliok ori două încercau să mute dosarul lui Șor de la Cahul la Chișinău".


Purtătorul de cuvânt al Partidului "ȘOR", Alina Șargu, nu a răspuns la telefon și nici la mesaje pentru a comenta declarația lui Usatîi.


Politicianul mai afirmă că are informații despre acte de corupție ce ar fi fost comise de deputați PAS.


"Eu am astăzi informații sută la sută cum unii deputați PAS au băgat mânuța în treucă în diferite afaceri și sumele sunt sute de mii de euro și zeci de mii de euro pe lună."


Așa se explică faptul că reținerea lui Alexandr Stoianoglo ar fi fost făcută cu mai multe încălcări, afirmă Usatîi.


"Nu l-au dus în izolator la CNA, dar l-au dus la izolatorul de pe strada Tighina unde duc oleacă de bețivani, oleacă de consumatori de droguri. L-au scos umilit. Ca să știți, mascații de la "Alfa" se certau cu Furtună și cu șefii lor, pentru că procurorul insista să-l scoată în cătușe. Chiar și mascații erau împotrivă și explicau că Stoianoglo nu este un bandit, un criminal."


Procurorul de caz, Victor Furtună, neagă aceste acuzații.


"Sunte niște speculații care, bănuiesc eu, ar avea intenția de a duce publicul într-o direcție greșită."


Usatîi mai spune că evenimentele din ultimele zile ar fi fost coordonate de către partidul de la guvernare, iar Maia Sandu ar fi fost informată despre tot ce se întreprinde.


"Când văd mesajul doamnei Maia Sandu care spune că ce ține de reținerea lui Stoianoglo nu știu, nu cunosc, să se expună procurorul de pe dosar... Eu nu-s balvan. Chiar credeți dumneavoastră că cineva o să creadă că procurorul de caz o să decidă să-l rețină sau nu, să-l aresteze sau nu? Procurorul de pe dosarul lui Stoianoglo nici nu știe să scrie."


Președinția a refuzat să comenteze aceste acuzații.

La final, Renato Usatîi și-a îndemnat urmăritorii să iasă la proteste pentru a-l susține pe Alexandr Stoianoglo.


" Stejarul era verde, acum e galben, dar după ce au făcut ei cu Stoianoglo, după ce au umilit profesorii, polițiștii, pe cei din diasporă care au așteptări enorme, apoi a venit toamna și până în primăvară, vă asigur că din stejar o să rămână doar unele frunze."

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.