Vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de China au o eficiență redusă
Embed:
Vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de China au o eficiență redusă

Vaccinurile anti COVID-19 dezvoltate de China au o eficiență redusă. Este anunțul directorului Centrului chinez pentru Controlul Bolilor, citat de Reuters. Unul dintre cele patru seruri produse în China, CoronaVac, ar putea ajunge în Moldova. Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 din țara noastră a propus achiziția unui lot de 400 de mii de doze.

Directorului Centrului chinez pentru Controlul Bolilor a precizat că specialiștii din țara sa iau în calcul combinarea serurilor pentru a crește eficiența acestora. Vaccinul CoronaVac este folosit în China din vara anului trecut.


Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din țara noastră a precizat într-un comunicat de presă că dosarul vaccinului Sinovac este depus pentru evaluare și aprobare la OMS în cadrul procedurii pentru situații de urgențe, ceea ce permite țărilor să accelereze propriile proceduri de aprobare regulamentară pentru a importa și a administra vaccinul. Experții de la Organizația Mondială a Sănătății, au anunțat pe 7 aprilie că vaccinul produs de compania chineză a demonstrat că este sigur și eficient împotriva COVID-19, însă mai sunt necesare date suplimentarea privind administrarea vaccinului vârstnicilor și persoanelor care suferă de mai multe maladii. Vaccinul este aprobat în 20 de state, însă datele despre eficiența acestuia diferă de la o țară la alta. Ultimele testări din Brazilia, care au fost publicate în luna ianuarie 2021, au demonstrat o eficiență de 50,4%, iar în Indonezia și în Turcia, 65,3% și, respectiv, 91,5%. Dar se știe că acesta previne 100% evoluția severă a coronavirusului și în 78% din cazuri, forma ușoară. Deși, autoritățile noastre susțin în comunicat că Ucraina a început deja imunizarea cu acest vaccin de la sfârșitul lunii martie, Guvernul de la Kiev a precizat că procesul de imunizare cu acest preparat va începe abia mâine. Deciziile OMS în privința cererii de omologare depuse de Sinovac sunt așteptate cel mai devreme în prima parte a lunii aprilie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.