Vânat de INTERPOL! Ilan Șor ar putea fi reținut doar dacă va pleca din Israel
Embed:
Vânat de INTERPOL! Ilan Șor ar putea fi reținut doar dacă va pleca din Israel

Deputatul Ilan Șor se află în aceste momente în Israel și nu va putea fi predat autorităților din Moldova până în momentul în care va încerca să plece în oricare altă țară. Și asta pentru că politicianul are și cetățenie israeliană, iar statul în care se află nu-și extrădează cetățenii.  Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către șeful Interpol Moldova, Viorel Țențiu.  Între timp, Ilan Șor a postat o adresare video pe pagina sa de Faceboook, în care ironizează faptul că actuala guvernare a admis majorarea tarifelor la energia electrică.

Ilan Șor nu a precizat din ce colț al lumii face adresarea și nici nu a comentat faptul că este anunțat în căutare internațională. Președintele fracțiunii Partidului Șor, Ilan Șor, a fost lipsit de imunitatea parlamentară cu votul coaliției PSRM-ACUM, dar și al deputaților democrați. Asta după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit cu o solicitare în acest sens, invocând că politicianul este vizat în mai multe dosare de corupție.

La rândul lor, deputații Partidului Șor au calificat procedura de retragere a imunității drept un show ieftin, făcut la cererea personală a președintelui Igor Dodon.

Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare pentru  escrocherie și spălare de bani într-unul dintre dosarele privind frauda bancară. Dosarul este acum la Curtea de Apel Cahul.

Șor se declară nevinovat și a plecat din Moldova, fără permisiunea magistraților. Potrivit procurorilor Anticorupție, politicianul nu a trecut controlul vamal și al poliției de frontieră.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.