Veaceslav Platon ar fi fost implicat într-un omor în 1999
Embed:
Veaceslav Platon ar fi fost implicat într-un omor în 1999

Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, ar fi fost implicat într-un caz de omor la comandă. Este vorba despre omul de afaceri Vasile Lapteacru, care în 1999 a fost ucis în scara blocului în care locuia. Potrivit unei investigații a portalului Today.md, acest dosar de rezonanță nu a fost dus la bun sfârșit. 

Potrivit Today.md, în anii '90, Vasile Lapteacru ocupa funcția de vicedirector al companiei "Oferta Plus", care își asuma datoriile firmelor moldovenești către furnizorii de energie electrică din Ucraina. În schimb, întreprinderea primea marfă sau unele active ale firmei.

Ultima afacere de acest gen, în care a fost implicat și Veaceslav Platon, i-a adus ghinion. Atunci, Platon era proprietarul Societății pe acțiuni "Cupcini-Cristal" care producea zahăr.

Întreprinderea era datoare furnizorilor de energie electrică din Ucraina cinci milioane de lei. Datoria a fost preluată de către firma lui Lapteacru, care în schimb urma să primească marfă.

În momentul în care Lapteacru a venit să-și ridice produsele, a fost amenințat de către angajații întreprinderii, dar și de către reprezentanți ai lumi criminale ce îl protejau pe Platon.

În data de 27 decembrie 1999 bărbatul a fost împușcat. În acest dosar nu a fost condamnată nicio persoană.

În prezent, numele lui Platon figurează în cadrul unui alt dosar ce vizează frauda bancară. Presa a scris că raiderul numărul unu din CSI a fost implicat în spălarea a 20 de miliarde de dolari din Rusia, prin băncile din Moldova.

În iulie 2016, Platon a fost dat în căutare internațională. Ulterior, el a fost arestat și extrădat Moldovei de către Ucraina. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.