Vernisaj de suflet. O nouă expoziție a artistului plastic Emil Childescu la Centrul "Constantin Brâncuși" din Capitală
Embed:
Vernisaj de suflet. O nouă expoziție a artistului plastic Emil Childescu la Centrul "Constantin Brâncuși" din Capitală

A ilustrat opere literare precum "La cireșe" de Ion Creangă, "Somnoroase păsărele" de Mihai Eminescu sau "Balade" de Vasile Alecsandri, iar acum a pregătit o nouă surpriză pentru admiratorii săi.

Artistul plastic Emil Childescu a prezentat publicului 200 de tablouri pictate în acuarelă. Lucrările au fost realizate pe parcursul întregii cariere și au fost expuse, astăzi, în cadrul unui vernisaj care s-a desfășurat la Centrul "Constantin Brâncuși" din Capitală. 

La expoziția întitulată "Dumnezeu și natura" au venit prietenii, colegii dar și admiratorii creației lui Emil Childescu.

Pictorul susține că în colecția sa sunt mult mai multe tablouri decât cele expuse acum.

"Am nevoie de vreo zece săli ca acestea, am pus doar o picătură aici. Eu la unele tablouri am lucrat și zece ani, uitați-vă la anii de pe tablouri și cinci și 11 ani. Îmi place mult să pictez grâul, când el e galben ca aurul. Aici este nepotul meu, mic, doi anișori, cum el miroase liliacul și un câine alături de el", a spus artistul plastic Emil Childescu.

Printre invitați a fost și ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Dincolo de faptul că este un mare pictor, este un mare vizionar și un intelectual care a dat picturii sale, rădăcinile unor picturi importante, unor gânduri importante. Eu mă bucur să-l văd pe maestru astăzi în plină formă la 80 de ani ai dânsului, atât de tânăr", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru, Bolboceanu i-a oferit artistului medalia Mihai Grecu, cea mai înaltă distincție a instituției.

Expoziția artistului plastic Emil Childescu va fi deschisă până în data de 14 mai. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.