Vernisajul vinului. Ediția din acest an a adunat sute de amatori de vinuri
Embed:
Vernisajul vinului. Ediția din acest an a adunat sute de amatori de vinuri

Amatorii de băuturi selecte și-au dat întâlnire, ieri seară, la o nouă ediție a "Vernisajului Vinului", care s-a desfășurat în Capitală. De această dată, organizatorii au pus accent pe vinurile ROSE.

Unele companii au venit la vernisaj, în premieră cu spumante, iar altele au adus colecții întregi de vinuri.

"Avem și vinuri noi desigur, este vorba despre „Feteasca albă” un vin produs din soiuri autohtone, un vin aromat și foarte revigorant care se potrivește perfect cu anotimpul de primăvară, de vară", a afirmat PR managerul unei companii vinicole, Rodica Căruntu.

"Anul acesta am venit cu cinci vinuri noi, Rose este întotdeauna un vin care flirtează, este un vin foarte suav, fructat, ușor și foarte, foarte cochet", a menționat administratorul companiei vinicole, Cristina Frolov.

"Suntem pentru prima dată pe piața locală a vinurilor. Avem vinuri recent îmbuteliate, vorbim de anul 2016. Avem cinci soiuri de vin", a declarat directorul companiei vinicole, Andrei Novac.

Evenimentul a adunat oaspeți atât din Moldova, cât și de peste hotare. 

Organizatorii spun că vinurile rose din Moldova au cucerit inimile experților internaționali. 

"Experții internaționali care lucrează cu cele mai vestite vinuri din lume, au subliniat că  noi avem un potențial care trebuie să fie valorificat", a specificat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin.

O parte din fondurile adunate la eveniment vor fi folosite în scop caritabil. 

"În acest an, organizatorii au generat zece procente din vânzări de bilete din care a fost cumpărat un acorderon pentru școala de muzică "Eugen Doga", a precizat vicedirectorul Proiectului de Competitivitate USAID, Diana Lazăr.

Vernisajul Vinului este la cea de a 12-a ediție. Anul acesta au participat peste 40 de companii din toată țara.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.