Vicepreședintele raionului Sângerei despre atacul cu verde de briliant: A fost o tentativă de intimidare
Embed:
Vicepreședintele raionului Sângerei despre atacul cu verde de briliant: A fost o tentativă de intimidare

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, care a fost stropit cu verde de briliant de membrul Partidului PACE, Tudor Balan, susține că atacul asupra sa nu a fost săvârșit din cauză că s-a vaccinat împotriva COVID-19.
Potrivit lui, motivul este investigația pe care direcția raională o efectua la Spitalul raional Sîngerei, acolo unde ar fi angajate mai multe rude ale liderului formațiunii PACE. Gheorghe Cavcaliuc nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta acuzațiile.

Tudor Tutunaru ne-a povestit că în data de 6 aprilie era în fața casei sale când membrii formațiunii PACE s-au apropiat să discute cu el. Mai mult, el susține că nimic nu ar fi dat de bănuit că aceștia puneau la cale un atac.

"Când curgea toată soluția aceasta și mă ardea, ei vorbeau că "În numele poporului, noi pedepsim corupția și așa mai departe." Care corupție? Ridicați declarațiile mele de avere!"

Tudor Tutunaru este convins că atacul asupra a fost săvârșit, de fapt, din cauza unor investigații la nivel raional.

"Pe parcursul anului 2020 prin spitalul raional Sîngerei au trecut vreo 46 milioane de lei. Niciun consiliu, dacă a fost un consiliu de administrație, dar sumele care sunt niște sume mari, trebuie să treacă neapărat prin consiliul de administrație. Iată noi văzând aceste nereguli, de ce numai o persoană care este în concediu semnează, sunt niște suspiciuni pe care le-am spus."

Tutunaru spune că va cere despăgubiri morale atât de la formațiunea politică PACE, cât și de la Spitalul Republican "Timofei Moșneaga", care ar fi făcut publice date cu caracter personal despre starea lui de sănătate. Despre faptul că au recepționat un astfel de mesaj au recunoscut chiar membrii Partidului PACE, în cadrul unei conferințe de presă.

"La unii dintre colegii noștri au parvenit pe poșta electronică un mesaj cu rezultatelele investigațiilor făcute lui Tutunaru, noi nu afirmăm că ele sunt veridice."

"Am chemat conducerea și a venit vicedirectorul și mi-a spus că nu îmi poate da fișa, că doar prin poliție. Și când peste două zile apar actele mele la Cavcaliuc, Spuneți, vă rog, cum?"

L-am sunat pe liderul formațiunii PACE, Gheorghe Cavcaliuc, pentru o reacție, acesta are însă telefonul deconectat. Nu am primit răspuns nici la mesajul expediat. Tutunaru afirmă că nu și-a putut lua fișa medicală de la Spitalul Republican. Purtătorul de cuvânt al instituției, Marina Zibliuc, ne-a declarat că fiecare pacient la externare primește extrasul din fișa de observație și că nimeni altcineva nu primește datele acestuia cu caracter personal. Președintele organizației teritoriale al formațiunii PACE, Tudor Balan, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procuratura raionului Sângerei a inițiat două cauze penale, una huliganism comis de două sau mai multe persoane și alta pentru chemarea la săvârșirea actelor de violență.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.