Victor Ciobanu, proaspăt campion mondial la lupte greco-romane, întâmpinat acasă ca un adevărat erou național
Embed:
Victor Ciobanu, proaspăt campion mondial la lupte greco-romane, întâmpinat acasă ca un adevărat erou național

Proaspătul campion mondial Victor Ciobanu a revenit acasă de la Oslo.
Luptătorul a fost întâmpinat la Aeroport de rude, prieteni, colegi și oficiali.
Sportivul este primul luptător moldovean de stil greco-roman care a devenit campion mondial.


"Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, Domnului că mi-a dat așa putere, așa răbdare și un vis pe care l-am împlinit chiar de ziua mea.”


"Secretul nostru este că suntem ca o familie. Chiar dacă ne-am certat, nu stăm supărați mult timp, suntem ca o familie. Muncim cot la cot de mulți ani, de aproape 15 ani.”

Mama sportivului spune că a urmărit cu sufletul la gură lupta decisivă a fiului său.

"Nu vă pot spune că am urmărit lupta de acasă, sărea acoperișul la casă. Am avut emoții foarte mari.”

Victor Ciobanu l-a învins în finala categoriei de până la 60 de kilograme pe kîrgîzul Jolaman Șarșenbekov și este primul luptător de stil greco-roman din Republica Moldova care a devenit campion mondial.


"Victor ne-a obișnuit, toate patru meciuri le-a început cu situația în care era dominat. Finalul a început cu 3 - 0, dar ne aducem aminte, în semifinală a fost condus cu 6 - 0, dar a învins cu 9 - 6. Cunoscând caracterul lui Victor, eram sigur că noi avem un campion mondial. "

Autoritățile susțin că vor depune efort pentru a-i oferi sportivului un apartament.


"Se duc discuții. Să spun acum că da nu pot, dar în orice caz, este deja pe bandă problema cu locul de trai. Un sportiv trebuie să aibă un trai decent ca să nu se gândească la problemele de zi cu zi, dar la ceea ce face în sala de sport. Trebuie să păstrăm sportivii noștri. "

Victor Ciobanu este originar din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești și a împlinit recent 29 de ani. Sportivul mai are în palmares un titlu de vicecampion mondial și unul de campion european. În acest an, el a debutat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.