Violeta Ivanov face apel către susținătorii partidului PRO Moldova, Partidului Democrat și PCRM să o voteze la scrutinul din 1 noiembrie
Embed:
Violeta Ivanov face apel către susținătorii partidului PRO Moldova, Partidului Democrat și PCRM să o voteze la scrutinul din 1 noiembrie

Violeta Ivanov, candidatul partidului "ȘOR"  la alegerile prezidențiale, îi îndeamnă pe susținătorii partidului PRO Moldova, Partidului Democrat și pe cei ai PCRM să o voteze la scrutinul din 1 noiembrie. În cadrul unui briefing Ivanov a declarat că în urma vizitelor și discuțiilor din teritoriu, simptatizanții partidelor menționate i-ar fi spus că nu au un candidat pe care să-l susțină, dar că le place programul electoral promovat de formațiunea "ȘOR".

"Am văzut o susținere mare din partea acestor cetățeni,ei s-au săturat deja de geopolitică, de politicieni care divizează societatea în ai voștri și ai noștri, pe criterii etnice și lingvistice. "


Președintele Partidului Comuniștilor din Moldova, Vladimir Voronin, a reiterat că aceste alegeri nu sunt constituționale și i-a îndemnat pe toți alegătorii, indiferent ai cui susținători sunt, să nu se prezinte la alegeri.

"Noi avem decizia partidului luată la plenară că noi boicotăm aceste alegeri. Noi ne adresăm mai departe către toți alegătorii și susținătorii noștri, și nu numai lor, la toți alegătorii Republicii Moldova să nu participe la alegeri că ele nu sunt constituționale."


Iar deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, spune că i se pare firesc ca mai aproape de alegeri, fiecare candidat să atragă cât mai mulți votanți de partea lui. Totuși, Sîrbu ne-a spus că până acum Pro Moldova nu a luat vreo decizie dacă se va poziționa de partea vreunui candidat, dar a sugerat că vor face asta mai aproape de scrutin.


"Este un îndemn logic, toți concurenții electorali au dreptul să discute cu alegătorii indiferent de culoarea politică. Noi la partid încă nu am discutat acest subiect, vom discuta și vom vedea care este strategia noastră de campanie și de poziționare. "


Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.