Visul femeiei cu 8 copii din Sinești s-a împlinit - de Florii au sfințit noua lor casă
Embed:
Visul femeiei cu 8 copii din Sinești s-a împlinit - de Florii au sfințit noua lor casă

Erau 9 într-o cămeruță de 3 metri pătrați. Odaia le era și dormitor, și bucătărie, și loc de lecții sau de joacă. Probabil, v-ați dat seama despre cine vorbesc... Da, despre cei 8 copii din satul Sinești și mama lor, dacă va mai aminitiți. Coșmarul pentru această familie s-a terminat azi, de Florii. Ei au trecut într-o casă mai bună, cu grădină și curte îngrijite.


Miracolul s-a întâmplat după ce reportajul a fost difuzat la Sinteza Săptămânii, iar 2 familii au decis sa se implice nu doar emotional. Le-au dăruit o locuință, le-au cumpărat și mobilă, iar astăzi au sfințit gospodăria. În plus, copiii au primit în dar o vacă, si ceva vietati pe langa casa.

Ludmila Țurcanu a mers astăzi cu nepoții săi, dar și fetița familiei Puiu, probabil pentru ultima dată la vechea locuință, unde cei 8 copii și mama lor se înghesuiau în câțiva metri pătrați. Ea a fost cea care a reacționat prima la reportajul difuzat pe Prime. Și-a mobilizat întreaga familie, dar și pe cea a fostului arhitect de Chișinău, și au venit cu toții la Sinești să le dăruie micuților o adevărată sărbătoare. Le-au cumpărat casa pe care o vedeți în imagini, le-au adus mobilă, produse alimentare, haine și jucării.

Așa că, în noua gospodărie a familiei Puiu toți au avut astăzi de lucru, chiar și fostul fotbalist Radu Rebeja, ginerele soților Țurcanu. Deopotrivă, gazdele și oaspeții au cărat mobila în casa proaspăt vopsită și au amenajat camerele pentru copii. Totul trebuia să fie gata la venirea preotului din sat, care le-a sfințit locuința.

Copiii aproape că au muțit de fericire și au fost mai puțin vorbăreți, în schimb s-au implicat direct, chiar dacă sunt mici, în reamenajarea casei.

Și cum o gospodărie fără orătănii pe lângă casă. Oaspeții le-au adus copiilor boboci și pui, iar vaca promisă de fostul architect familiei Puiu a ajuns exact în momentul când începea sfințirea casei.

Mama celor opt copii, de numai 36 de ani și care îi crește de una singură, spune că viața ei are acum o altă nuanță, mai luminoasă și mult mai optimistă.

Casa cea veche, hărăzită băiatului mai mare, familia Puiu speră să o reconstruiască într-o bună zi, desigur, când le vor permite buzunarele și puterile. Până atunci, au timp să se bucure de viața nouă, începutul căreia, probabil, nu îl vor uita vreodată.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.