Vitalie Marinuța, fost ministru al Apărării: Igor Gorgan și-a cumpărat gradul militar de la PLDM
Embed:
Vitalie Marinuța, fost ministru al Apărării: Igor Gorgan și-a cumpărat gradul militar de la PLDM

Fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuța îl acuză pe generalul de brigadă Igor Gorgan că  și-a cumpărat gradul de militar de la Partidul Liberal Democrat din Moldova. Mai mult, ar fi executat doar indicațiile venite de la această formațiune politică. Igor Gorgan nu a fost de găsit pentru comentarii. Reprezentanții serviciului de presă al Ministerului Apărării au menționat că s-au autosesizat în urma acestor declarații și că urmează să fie efectuată o anchetă internă în cadrul instituției.

Actualul președinte al PLDM, Tudor Deliu, a declarat că va veni mai târziu cu o reacție.

În cadrul unei conferințe de presă, Vitalie Marinuța a declarat că în perioada în care Igor Gorgan deținea funcția de șef al Marelui Stat Major, acesta ar fi servit interesele unui singur partid.

"Ar fi bine să faceți o investigație pentru perioada 2014 - 2015, să vedeți totuși cât echipament performant, bocanci, uniformă, rucsac și multe altele, au fost dăruite conducerii partidului în cauză, cu un singur scop, și scopul a fost atins, ca în final Igor Gorgan să primească gradul de general de brigadă. Eu l-am refuzat permanent", a spus fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța.

După ce săptămâna trecută ministrul Apărării, Pavel Voicu, a spus că mai mulți foști conducători ai ministerului și-au însușit ilegal arme din dotarea statului, astăzi Vitalie Marinuță le-a prezentat jurnaliștilor o armă pe care era gravat numele său.

"Acesta este pistolul TT cu inscripția ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și data acordării. Îl am, este trecut perfect legal în declarația mea de venit și avere, nu este ascuns, este declarat la poliție, am certificat", a spus fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța.

Anterior, la acuzațiile lui Voicu privind atribuirea ilegală de arme a reacționat și fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza. El a scris pe pagina sa de facebook că cele două arme despre care vorbește Pavel Voicu i-au fost acordate de conducerea Marelui Stat Major și astfel le deține legal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.