Vladimir Voronin și Igor Dodon au depus flori la Complexul Memorial "Eternitate" din Capitală
Embed:
Vladimir Voronin și Igor Dodon au depus flori la Complexul Memorial "Eternitate" din Capitală

Vladimir Voronin și Igor Dodon au depus flori la Complexul Memorial "Eternitate" din Capitală. Astfel, ei au comemorat victimele celui de-al doilea Război Mondial, în contextul în care astăzi se implinesc 80 de ani de când Germania nazistă a atacat Uniunea Sovietică. Cei doi politicieni au ținut și un minut de reculegere.


"Acest război a spulberat 27 de milioane de vieți. Iată care este prețul acestei tragedii. Astăzi noi trebuie să ne închinăm în fața celor ne-au apărat patria."

Liderii PCRM și PSRM au apreciat actualitatea legii cu privire la răspunderea penală pentru negarea Holocaustului și eroizarea nazismului, legea fiind elaborată de fracțiunea socialiștilor și intrată recent în vigoare.


"Suntem obligați să ținem minte și transmitem această memorie urmașilor noștri. Nu în zadar ne aflăm astăzi aici. Acest complex a fost creat în perioada când Vladimir Voronin a fost președinte. Construcția a rămas și va rămâne."

Totodată, Garda Tânără a PSRM și Mișcarea "Voluntarii Victoriei" au aprins, în ajun, zeci de lumânări. Tinerii au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului.


În ziua de 22 iunie 1941 Germania nazistă și aliații săi au trecut granițele Uniunii Sovietice, iar întreaga operațiune a fost denumită "Barbarossa".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.