Vocea lor în Parlament. Unele minorități naționale susțin votul uninominal
Embed:
Vocea lor în Parlament. Unele minorități naționale susțin votul uninominal

Datorită sistemului de vot uninominal, deputații vor cunoaște mai bine problemele cetățenilor și vor munci mai eficient. De această părere sunt reprezentanții mai multor asociații ale minorităților naționale. Ei spun că își doresc oamenii lor în Legislativ, care să le protejeze drepturile și valorile.

Potrivit declarației Asociației angajaților instituțiilor de învățământ slavone din Moldova, în urma modificării sistemului electoral, drepturile și valorile minorităților naționale vor fi protejate. 

De aceeași părere sunt și reprezentanții Comunității tadjicilor din țara noastră, care consideră că votul uninominal va contribui la transparența și eficiența activității aleșilor poporului.

Iar reprezentanții Comunității Belaruse din Moldova sunt pentru introducerea sistemului electoral mixt, care presupune alegerea deputaților în circumscripții uninominale și pe liste de partid. "Suntem convinși că sistemul electoral mixt va contribui la manifestarea voinței poporului, extinderea participării cetățenilor la viața socială și politică a țării. Noul sistem va avea un impact pozitiv asupra componenței parlamentare," - se spune în declarație.

Până în prezent, peste 800 de mii de moldoveni au semnat pentru introducerea votului uninominal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.