Vor o voce în Parlament. Mai mulți veterani de război susțin votul uninominal
Embed:
Vor o voce în Parlament. Mai mulți veterani de război susțin votul uninominal

Mai mulți veterani de război din țara noastră susțin acțiunile actualului Guvern. Astăzi, membrii a șapte asociații de veterani au susținut un briefing de presă, în cadrul căruia foștii combatanți au vorbit despre indemnizațiile și pensiile pe care le primesc, dar și despre importanța modificării actualului sistem electoral.

Veteranii au menționat că, datorită colaborării cu actualul cabinet de miniștri, s-a reușit alocarea a peste patru milioane de lei, din care s-au procurat locuințe pentru 92 de persoane. De asemenea, rudele veteranilor decorați post-mortem primesc indemnizații de 500 de lei.

"Este asigurată sporirea protecției sociale a invalizilor de război în rândul militarilor, participanți la acțiunile de luptă din Afganistan și apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova prin majorarea pensiei de invaliditate", a menționat reprezentantul asociațiilor veteranilor de război, Victor Sprincean.

Foștii combatanți consideră că vocea lor va fi mai repede auzită în cazul în care vor avea um om care să-i reprezinte în Parlament. Acest lucru ar putea fi posibil în urma introducerii votului uninominal.

"Politicienii corupți sau compromiși nu se mai pot strecura în Parlament sub acoperirea listelor de partid. De asemenea acest lucru credem că va genera o majoritate parlamentară și va avea ca efect o creare a unei stabilități politice. Noi susținem această inițiativă pentru că ne pasă de viitorul acestei țări și a copiilor noștri", a afirmat reprezentantul asociațiilor veteranilor de război, Victor Sprincean.

La finalul briefingului, foștii combatanți au îndemnat toți veteranii de război din țară să se implice în lichidarea consecințelor ninsorilor de săptămâna trecută.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.