Votul moldovenilor din Spania și Irlanda, incert din cauza reintroducerii carantinei
Embed:
Votul moldovenilor din Spania și Irlanda, incert din cauza reintroducerii carantinei

Deși au rămas zile numărate până la alegerile prezidențiale, nu există certitudinea că toți moldovenii din diasporă vor putea să-și exercite dreptul la vot. Asta pentru că unele țări, precum Spania sau Irlanda, au impus carantină, iar oamenii ar putea fi obligați să stea închiși în casă. Comisia Electorală Centrală anunță că va veni cu un răspuns ulterior.

"Am solicitat colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe să solicite de la statul gazdă informație concretă cu privire la comportamentul pe care trebuie să-l îndeplinească și cetățenii și funcționarii electorali."

Responsabilii de la CEC au anunțat că fiecare secție de votare va fi dotată cu două urne mobile pentru votarea la locul aflării. Echipele se vor deplasa la domiciliul celor care au solicitat acest serviciu, fie că este vorba despre persoanele în etate, cele cu dizabilități sau cetățenii care prezintă simptome specifice noului coronavirus sau sunt bolnavi de COVID-19.

"În cazul în care va fi o singură echipă, se recomandă ca prioritate să fie vizitate persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și ulterior persoanele testate pozitiv."

Pentru a preveni răspândirea virusului, CEC a cumpărat echipament de protecție în sumă de aproape opt milioane de lei. Din acești bani, au fost achiziționate aproximativ 590 de mii de măști, peste 320 de mii de perechi de mănuși, 27 de mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini, peste 62 de mii de viziere, 2300 de termometre, dar și costume de protecție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.