Vreme rea și la vecini. În România ninge, iar în Ucraina se așteaptă furtună
Embed:
Vreme rea și la vecini. În România ninge, iar în Ucraina se așteaptă furtună

Paștele a adus, în acest an, un val de frig atât în Moldova, cât și în țările vecine. În cinci județe din România meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori puternice, iar în munți există riscul producerii avalanșelor. A nins în mijlocul primăverii și în Germania, unde, în unele regiuni, stratul de zăpadă a ajuns până la zece centimetri.

Meteorologii români au emis pentru ziua de mâine cod portocaliu de ninsori în cinci județe. Iar în celelalte părți ale țării se așteaptă ploi. În zona muntoasă a început să ningă încă de ieri, iar stratul de zăpadă a ajuns, pe alocuri, până la un metru. De asemenea, în munții Făgăraș și Bucegi, la peste 1800 de metri altitudine, există riscul producerii avalanșelor.

Ninsoarea i-a luat prin surprindere și pe germani. Astfel, pe unele șosele s-au format ambuteiaje kilometrice. Potrivit meteorologilor locali, valul de frig vine din peninsula Scandinavă și se va extinde și în centrul Germaniei, unde se așteaptă ninsori puternice.

Frig este și în Ucraina. În următoarele zile, în țara vecină se așteaptă lapoviță și maxime de cinci grade. De asemenea, la Kiev a fost emisă o avertizare de furtună.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.