Zece raioane din Moldova au fost scoase de sub incidența Cod Roșu de COVID-19
Embed:
Zece raioane din Moldova au fost scoase de sub incidența Cod Roșu de COVID-19

Zece raioane au fost scoase de sub incidența Cod Roșu de COVID-19, după ce, în ultimele două săptămâni, a scăzut rata de îmbolnăvire.
Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi, care a menționat că printre acestea se numără Călărași, Leova, Nisporeni și Cantemir.

Din data de 26 aprilie, Spitalul raional din Călărași nu mai tratează bolnavi de COVID-19. Medicii spun că numărul pacienților este destul de mic, iar majoritatea se tratează la Chișinău. În ultimele 14 zile, în raion s-au înregistrat 81 de cazuri la 100 de mii de oameni.

"Avem mai puține cazuri datorită faptului că imunizarea parcurge o etapă destul de bună, oamenii sunt receptivi la vaccin, se imunizează într-un număr destul de mare. Acum activăm în regim normal, suntem o instituție non COVID și sperăm să rămânem așa. "

A scăzut numărul de îmbolnăviri și în raionul Leova, unde, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 78 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

"Situația epidemiologică în raionul Leova este, într-adevăr una satisfăcătoare, cred că rezultatul dat l-am obținut cu eforturi comune a sistemul medical, cât și a populației, care s-a responsabilizat. Mai este și faptul că a fost demarată campania de vaccinare, toate dozele de ser care au fost aduse în raionul Leova, au fost utilizate. "

Iar în raionul Taraclia s-au înregistrat în ultima perioadă 70 de îmbolnăviri la 100 de mii de oameni.

" La noi a fost instituită o comisie specială și s-a lucrat cu toți primarii, ca să fie instituite măsuri dure, în ceea ce privește respectarea regulilor. Poliția a verificat minuțios toate locurile publice, centre comerciale, toți au fost informați despre acest pericol."

Cea mai gravă situație este în stânga Nistrului, unde, în ultimele două săptămâni, s-a înregistrat cea mai înaltă incidență de cazuri la 100 de mii de locuitori, 629. După regiunea transnistreană, urmează municipiul Bălți cu peste 300 de cazuri, raionul Briceni cu aproape 300 de cazuri și municipiul Chișinău, cu 262 de cazuri la 100 de mii de persoane.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.