Zeci de bikeri au mărcat Ziua Tricolorului printr-un marș
Embed:
Zeci de bikeri au mărcat Ziua Tricolorului printr-un marș

Astăzi este marcată Ziua Drapelului și a Stemei de Stat. Cu această ocazie zeci de bikeri au organizat un marș în centrul Capitalei, având câte un tricolor agățat de motocicletă. Tot astăzi, polițiștii juniori din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare au împărțit șoferilor și pietonilor calendare și odorizante în culorile steagului.

Tot cu ocazia Zilei Drapelului, Inspectoratul Național de Patrulare a organizat un flashmob în fața clădirii Guvernului. Patru copii, îmbrăcați în uniforme de polițist, au lansat baloane roșii, galbene și albastre.

După flashmob, micii polițiști au tras pe dreapta mașini și le-au dăruit șoferilor odorizante în culorile drapelului.

Polițiștii juniori, în frunte cu liderul lor - David Măntăluță, le-au împărțit daruri și șoferilor din orașul Bălți.

Dimineața, premierul Pavel Filip a depus flori la monumentul polițiștilor căzuți la datorie, alături de reprezentanți ai Ministerului de Interne. Șeful cabinetului de miniștri le-a mulțumit veteranilor și polițiștilor pentru vitejia și sacrificiul de care dau dovadă.

Tricolorul a fost desemnat drapel oficial al Republicii Moldova de către primul Parlament. Pe 27 aprilie 1990, regretatul deputat Gheorghe Ghimpu a fost cel care a arborat, pentru prima dată, tricolorul pe cupola Legislativului. 20 de ani mai târziu, Parlamentul a declarat data de 27 aprilie drept Ziua Drapelului de Stat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.