Zi de doliu în satul Măgdăcești. Minerii decedați în cariera de piatră de la Pașcani au fost înmormântați
Embed:
Zi de doliu în satul Măgdăcești. Minerii decedați în cariera de piatră de la Pașcani au fost înmormântați

Zi de doliu în satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Cei trei mineri, care și-au pierdut viața în accidentul produs luni la cariera de piatră de la Pașcani, au fost conduși astăzi pe ultimul drum. Oamenii legii au anunțat că un reprezentant al companiei care gestiona activitatea minei a fost arestat. 

Colegii minerilor decedați cred că adminstrația carierei de piatră se face vinovată de această tragedie.

"Acum, la moment nu am fost la fața locului, dar am fost ca primar în mină și am văzut cum lucrează muncitorii în minele noastre. Mi-a fost groaznic și strașnic în ce condiții lucrează oamenii noștri în mină", a spus primarul satului Măgdăcești, Liuba Cojocaru.

După tragedia de la Pașcani, procurorii au deschis două dosare penale pentru încălcarea regulilor de protecție a muncii și de exploatare minieră. Doi angajați din cadrul companiei care gestiona activitatea minei au statut de învinuiți, iar unul dintre ei a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

"Clientul meu manifestă o căință activă față de cele întâmplate", a zis avocatul Alexei Brânză.

Procurorul care instrumentează dosarele nu exclude că în acest caz ar putea fi trase la răspundere mai multe persoane.

"Bineînțeles. Verificăm acțiunile la fiecare persoană în parte, inclusiv conducerea și altele", a afirmat procurorul Ivan Rapeșco.

Minerii care au decedat aveau 33, 36 și, respectiv, 41 de ani. Ei erau căsătoriți și aveau câte doi copii. Familiile celor trei bărbați decedați au primit câte 50 de mii de lei, în calitate de ajutor din partea Guvernului, și câte 800 de lei de la Primăria Măgdăcești.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.