Ziua Comemorării Victimelor Fascismului, marcată la Chișinău cu depuneri de flori la Complexul Memorial "Eternitate"
Embed:
Ziua Comemorării Victimelor Fascismului, marcată la Chișinău cu depuneri de flori la Complexul Memorial "Eternitate"

Moldova marchează astăzi Ziua Comemorării Victimelor Fascismului. La primele ore ale dimineții, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, au mers la Complexul Memorial "Eternitate", unde au depus flori și au ținut un minut de reculegere.

În urma celui de al Doilea Război Mondial și-au pierdut viața aproximativ 60 de milioane de oameni.

"Noi trebuie să păstrăm memoria tuturor care au participat în acel Război pentru Apărarea Patriei, dar trebuie să păstrăm și memoria celor care primii au primit lupta, primii și-au jertfit viața. Această zi de comemorare este zi foarte importantă, inclusiv și pentru cetățenii noștri. Fiecare a luptat pentru casa lui, pentru familia lui, și-au apărat patria lor."

Chiar dacă premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a participat la ceremonia de comemorare a victimelor fascismului, serviciul de presă al Guvernului nu a anunțat public despre aceasta. În Republica Moldova, ziua de 22 iunie are conotații diferite în societate. O parte din populație și unele forțe politice, inclusiv PSRM și PCRM marchează în această zi 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pentru o altă parte a societății și pentru forțele politice unioniste, astăzi se împlinesc 80 de ani de la eliberarea Basarabiei, nordului Bucovinei și a ținutului Herța.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.