Ziua Limbii Române, marcată prin cântece și poezii. Oameni de rând, dar și oficiali, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu
Embed:
Ziua Limbii Române, marcată prin cântece și poezii. Oameni de rând, dar și oficiali, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu

Ziua Limbii Române a fost marcată astăzi în toată țara. În Capitală, manifestațiile au început cu depuneri de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor. Oameni de cultură, dar și cetățeni de rând au omagiat limba română prin cântece și poezii.


"Pentru mine limba română este totul. De fiecare dată sărbătoresc această zi. Atât timp cât există limba vom exista și noi ca popor. Eu vin din raionul Telenești și în fiecare an mă strădui să ajung aici ca să sărbătoresc cu tți cei care simt românește."


"Petru mine ziua de azi, Ziua limbii Române italian cu suflet românesc e o zi minunată cu o atmosferă de patriotism care din care Italia din păcate nu se inspiră. Eu sunt foarte recunoscător Moldovei pentru că cred că este unica țara din lume sărbătorește cu toată dragostea limba ei."


După ce a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre semnificația acestei zile.


"Acum, noi, din perspectiva acestor 32 de ani, sigur, avem multe de făcut și mai este și articolul ăla în Constituție și mai este și datoria să promovăm limba română. Trebuie să-i ajutăm pe cei care nu o cunosc, pentru că avem și cetățeni care au nevoie de acest ajutor. Da, este nevoie și de efortul lor să învețe limba română, dar este și de datoria noastră să le creăm condiții. "


Șeful Legislativului a fost rugat să recite o poezie în contextul Zilei Limbii Române, însă, a refuzat.


"Eu știu tradiția asta și toți umblă cu foițele. Nu eram bun la memorat versuri, prefer să le ascult. De aceea dați-mi voie să savurez"


Și Ambasadorul României în Republica Moldova a ținut să-i felicite pe toți cu ocazia Zilei Limbii Române.


"Este o sărbătoare de suflet, este o sărbătoare în care trebuie să plecăm capul în fața celor care au cultivat limba română, celor care au iubit limba română, celor care au scris în limba română, dar și celor multor care vorbesc limba română. La mulți ani tuturor cetățenilor din Republica Moldova sau tuturor românilor de unde nu ar fi ei".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.