Situație fără precedent! Meciul de fotbal Moldova-Austria, amânat din cauza unei dronei care zbura deasupra stadionului Zimbru
Embed:
Situație fără precedent! Meciul de fotbal Moldova-Austria, amânat din cauza unei dronei care zbura deasupra stadionului Zimbru

Situație fără precedent la meciul de aseară dintre echipa națională a Moldovei și cea a Austriei din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Partida a început cu o întârziere de 30 de minute din cauza unei drone, care survola stadionul Zimbru.


Din motive de securitate, arbitrul a refuzat să dea startul partidei și a solicitat intervenția poliției. După aproximativ 15 minute, fotbaliștii austrieci au părăsit terenul, fiind urmați de cei moldoveni. Meciul a început după ce echipele au primit asigurări că problema a fost soluționată.


"În cariera mea, până acum, nu am avut astfel de cazuri. Nu s-a speriat nimeni, dar cred că a fost o problemă tehnică, nu știu din ce cauză a apărut acea dronă. Nu contează. Meciul a fost început și finisat cu bine."

"Intri pe teren motivat și afli că nu poți juca, trebuie să aștepți o jumătate de oră, să revii la vestiar, dar, am aflat că a fost drona unui copil. Nu e o problemă. Știu că copiii uneori fac năzbâtii."


Potrivit poliției, drona care a survolat stadionul Zimbru îi aparține unui copil de 13 ani care locuiește în apropiere de stadion și a încercat să filmeze un video pentru rețelele de socializare.


”Atenție vă rog! Vă rugăm să mutați drona de deasupra stadionului. Meciul nu va începe dacă drona nu va fi luată.”


Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, deocamdată nu se cunoaște dacă părinții vor fi sau nu sancționați. Potrivit legislației, acțiunile copilului pot fi calificate drept huliganism nu prea grav, dar și încălcarea regulelor de efectuare a zborurilor ceea ce presupune o amendă de până la 1500 de lei. În cazul în care FMF va fi amendată de FIFA din cauza dronei, atunci forul fotbalistic va putea cere pedepsirea proprietarului dronei într-o cauză civilă. Incidentul va fi examinat de Comitetul de Disciplină al FIFA.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.