Zece personalități marcante din Moldova, premiate de Guvern în cadrul Galei Premiului Național
Embed:
Zece personalități marcante din Moldova, premiate de Guvern în cadrul Galei Premiului Național

Zece personalități din țara noastră care s-au remarcat în diverse domenii au fost premiate, astăzi, de Guvern. Printre cei care au beneficiat de Premiul Național se numără și îndrăgitul actor și regizor Gheorghe Urschi. 

Ceremonia a avut loc la Palatul Republicii, iar umoristul a ajuns acolo însoțit de fiica sa. 

Gheorghe Urschi a fost premiat pentru rezultatele excepționale obținute de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, timp în care a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și a susținut spectacole.

Laureații au beneficiat de câte 100 de mii de lei din partea statului. 

Printre cei care au obținut Premiului Național s-a regăsit și directorul general al Jurnal Trust Media, Val Butnaru, instituție finanțată de fugarul Victor Țopa, nașul de cununie al ministrului de Interne, Andrei Năstase. El a fost premiat a fost premiat pentru activitatea de dramaturg. 

Spre deosebire de anii precedenți, sala Palatul Republicii a fost pe jumătate goală. Organizatorii n-au putut spune din ce cauză s-a întâmplat acest lucru.

Printre laureați se mai numără violonista Alexandra Conunova-Dumortier, pictorul Alexei Sainciuc și cercetătorii Galina Lupașcu, Nadejda Mihnea, Larisa Andronic și Svetlana Smerea.    Guvernul decernează anual premii naționale în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței.

Beneficiarii sunt persoanele care s-au remarcat în domeniul științei, tehnologiilor, culturii și sportului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.